România a acordat 300.000 de euro Republicii Moldova

  • 18 Ianuarie 2013 08:53
România a acordat 300.000 de euro Republicii Moldova

România a acordat 300.000 de euro Republicii Moldova, pentru îmbunătățirea calității produselor agroalimentare și racordarea acestora la standardele Uniunii Europene.

 Joi, 17 ianuarie, la Chișinău a avut loc închiderea oficială a proiectului bilateral, în cadrul căruia au fost instruiți consultanți în domeniul sistemului european de asigurare a trasabilității produselor de origine animală.

În cadrul proiectul, care s-a desfășurat pe parcursul a doi ani, experții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România le-au oferit asistență specialiștilor din Republica Moldova. Consultanța s-a referit, în special la realizarea unor programe de supraveghere și control, inclusiv în domeniul aplicării și al dezvoltării unor metode de laborator, a menționat președintele Autorității din România, Vladimir Mănăstireanu. 

Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca a declarat că acesta nu este primul proiect în domeniul agriculturii sprijinit de România. Prin acest proiect România continuă să participe direct la apropierea Republicii Moldova de standardele și valorile europene, a subliniat dilomatul.

Și ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a afirmat că domeniul agricol și ralierea la standardele comunitare în acest domeniu sunt necesare pentru negocierile și parcursul european al Republicii
Moldova.

Bugetul proeictului a fost de 250.000 de euro pentru implementarea activităților de instruire și 50.000 de euro pentru achiziționarea unor echipamente IT de către partea moldoveană.

În prezent Republica Moldova exportă miere pe piața în Uniunea Europeană, iar autoritățile negociază și deschiderea pieței cominitare pentru exportul de ouă și carne de pasăre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău