România 100 – Eu aleg România | Centenarul Marii Uniri, marcat de toate studiourile regionale ale Radio România

  • 16 Septembrie 2018 13:42
România 100 – Eu aleg România | Centenarul Marii Uniri, marcat de toate studiourile regionale ale Radio România

12 mari orașe, unde Radio România are studiouri teritoriale și stații locale – București, Constanța, Iași Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Reșița, Brașov, Sibiu, Arad și Sighetul Marmației – vor găzdui începând din această duminică, 16 septembrie, expozițiile România 100 – Eu aleg România.

Expozițiile își propun să evidențieze modul în care a fost construită o națiune puternică, unită, demnă și independentă, care contribuie și astăzi, la 100 de ani de la făurirea României Mari, la formarea patrimoniului mondial, relatează Radio România Regional.

În fiecare an, din 2014, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România (Radio România Regional) ți-a prezentat 100 de motive pentru ca tu să spui Eu aleg România! În primul an am vizitat 100 de locuri de vis ale României, în 2015, am redescoperit împreună 100 de români pentru istoria lumii, în anul 2016 am aflat 100 de povești de aur ale sportului românesc, iar anul trecut am ascultat cele mai frumoase 100 de melodii ale românilor. Redescoperă aceste momente în materialele audio și video prezentate pe www.eualegromania.ro.

În an Centenar, conștientizăm în mod deosebit că Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai importantă a istoriei românești și, de aceea, acum, la aniversarea a 100 de ani, studiourile teritoriale Radio România vă vor prezenta Istoria românilor în 100 de momente esențiale pentru a le transmite spre păstrare viitoarelor generații.

Acestea pot fi descoperite în cadrul expozițiilor organizate de Radio România, un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, sub genericul România 100 – Eu aleg România.

 

Locurile unde sunt amplasate expozițiile România 100 – Eu aleg România:
Arad – Platoul din fața Primăriei Arad
Brașov – Aleea pietonală din fața Primăriei Brașov
București – Stada Lipscani lângă Banca Naționala a României!
Cluj-Napoca – Parcul Central din Cluj-Napoca
Constanța – Parcul Arheologic Constanța
Craiova – Esplanada Teatrului Național Marin Sorescu
Iași – Parcul Muzeului Municipal Iași
Reșița – Piața 1 Decembrie 1918 din Centrul Civic
Sibiu – Parcul Astra din Piața Unirii
Sighetul Marmației – Aleea pietonală din centrul orașului
Târgu Mureș – Piațeta Cetății Medievale
Timișoara – Piața Sf. Gheorghe

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău