România: Peste 120 de mijloace tehnice, la exercițiul Histria 15 (FOTO)

  • 17 Septembrie 2015 13:26
România: Peste 120 de mijloace tehnice, la exercițiul Histria 15 (FOTO)

Aproximativ 500 de militari și peste 120 de mijloace tehnice din Brigada 15 Mecanizată ,Podu Înalt ' participă joi, 17 septembrie, la executarea de acțiuni militare defensive și intermediare în poligonul Smârdan din județul Galați.

Acțiunile militare au loc în cadrul exercițiului inter-instituțional de nivel strategic Histria 15.

Potrivit purtătorului de cuvânt al brigăzii, locotenent-colonel Eduard Borhan, în cadrul exercițiului tactic vor fi executate trageri de luptă cu armamentul de infanterie, artilerie și tancuri.

Histria 15, desfășurat simultan în mai multe poligoane și terenuri de instrucție din țară, este un exercițiu combinat de comandament și cu trupe în teren. În perioada 15-18 septembrie, în nouă poligoane și raioane din România se desfășoară exerciții specifice, în cadrul exercițiului inter-instituțional de nivel strategic Histria 15.

La acest exercițiu participă aproximativ 7.000 de angajați ai instituțiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, cu 800 de mijloace tehnice. Exercițiul Histria 15 este condus de Ministerul Apărării Naționale, prin Statul Major General, și are ca scop antrenarea structurilor de conducere și execuție la nivel național, pentru planificarea și executarea unei game diversificate de misiuni.

Histria 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislația națională în domeniul apărării și securității naționale și în corelație cu prevederile Cartei ONU și articolelor 3, 4 și 5 ale Tratatului Atlanticului de Nord. Conform acestui scenariu, România va răspunde gradual riscurilor și amenințărilor la adresa securității și integrității teritoriale. Măsurile de răspuns la criză și apărarea națională se vor adopta în condițiile implicării NATO și UE, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău