România: Exercițiu comun de salvare româno-ucrainean

  • 29 Aprilie 2015 16:12
România: Exercițiu comun de salvare româno-ucrainean

ISU Maramureș a participat, miercuri, 29 aprilie, la un exercițiu comun de salvare în teren muntos și acvatic desfășurat pe teritoriul Ucrainei, având ca partener Departamentul pentru Situații de Urgență din regiunea Ivano-Frankivsk.

Potrivit unui comunicat, remis, miercuri, 29 aprilie, AGERPRES, membrii delegației ISU Maramureș s-au deplasat pe râul Ceremuș, în apropierea localității Verkhovyna din raionul cu același nume al regiunii Ivano-Frankivsk, unde au participat, în calitate de observatori, la un exercițiu de salvare din mediul acvatic, desfășurat pe cursul de apă.

Pompierii militari ucraineni au prezentat tehnicile specifice folosite de către personalul Departamentului pentru Situații de Urgență al regiunii.

De asemenea, în stațiunea montană Bukovel, gazdele au prezentat organizarea sistemului și procedurile de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență în teren montan, printre care intervenția la incendii produse la unitățile de cazare și salvarea de la înălțime a persoanelor blocate în telescaun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Maramureș, Cornel Băbuț, principalele obiective ale participării la exercițiile din Ucraina au fost observarea și asimilarea unor procedee noi de salvare în teren muntos și de căutare-salvare în mediu acvatic.

La terminarea exercițiului reprezentanții celor două instituții și-au exprimat dorința de a continua schimbul de experiență în ce privește intervențiile în situații de urgență, în vederea îmbunătățirii cooperării transfrontaliere în acest domeniu, menționează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău