România: Cinci cetățeni irakieni, reținuți de polițiștii de frontieră

  • 25 Septembrie 2015 11:06
România: Cinci cetățeni irakieni, reținuți de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră mehedințeni vor preda vineri, 25 septembrie, autorităților din Bulgaria cinci cetățeni irakieni reținuți joi la kilometrul fluvial 815 după ce au trecut ilegal Dunărea la bordul unei ambarcațiuni.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului teritorial al Poliției de frontieră Mehedinți, Valeriu Pera, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că în baza unui schimb de informații cu Poliția de Frontieră Bulgară, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat-județul Dolj, Sectorului Poliției de Frontieră Gârla Mare și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

''În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au depistat în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, un grup format din cinci persoane de sex masculin care intenționa să se deplaseze, prin vegetație, către interiorul țării. Cei în cauză au fost conduși pentru verificări la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Gârla Mare, județul Mehedinți', a precizat Pera.

Potrivit sursei citate, din primele cercetări și declarații s-a stabilit că cetățenii irakieni, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, intenționau să ajungă într-o țară din Spațiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar în baza protocolului româno-bulgar, migranții vor fi predați Poliției de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor și depistării persoanelor implicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău