România, Bulgaria și Grecia cer un nou coridor pentru gaze

  • 10 Decembrie 2014 14:21
România, Bulgaria și Grecia cer un nou coridor pentru gaze

România, Bulgaria și Grecia cer un nou coridor pentru gaze România, Bulgaria și Grecia au cerut sprijinul Uniunii Europene pentru crearea unui nou coridor pentru gaze naturale între cele trei țări.

Anunțul a fost făcut la o săptămână după ce Rusia a informat că renunță la proiectul gazoductului South Stream, notează Agerpress.

Cele trei țări au afirmat într-o declarație comună, consultată de DPA, că sprijină 'dezvoltarea unui nou coridor vertical pentru gaze care să conecteze Grecia, Bulgaria și România cu scopul de a asigura aprovizionarea bidirecțională neîntreruptă de gaze'.

'Cele trei părți fac apel la Comisia Europeană să sprijine inițativa lor pentru o cooperare regională mai strânsă și pentru promovarea proiectelor necesare pentru realizarea sa efectivă și eficientă', au anunțat cele trei țări, referindu-se la 'instrumente financiare' ale UE.

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică Maros Sefcovic a declarat că CE este pregătită să ia în considerare utilizarea fondurilor europene pentru a contribui la 'o integrare mai bună și solidă a sistemului energetic din aceste țări în cadrul global energetic al UE'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău