Roman Abramovici a încercat să-și vândă vila de 10 milioane de euro din Portugalia. Autoritățile au blocat tranzacția

  • 15 Mai 2022 12:40
Roman Abramovici a încercat să-și vândă vila de 10 milioane de euro din Portugalia. Autoritățile au blocat tranzacția

Portugalia a blocat vânzarea unei vile de 10 milioane de euro a miliardarului rus Roman Abramovici, relatează ziarul Publico, citat de The Guardian și DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, documentele de proprietate pentru vila din stațiunea de lux Quinta do Lago din Algarve au fost înghețatpe 25 martie, astfel încât aceasta nu-și poate schimba proprietarul, la cererea ministerului de Externe, potrivit publicației.

Fostul proprietar al clubului Chelsea, aflat pe lista sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, a încercat să vândă proprietatea cu 15 zile înainte ca Rusia să înceapă invazia în Ucraina, prin intermediul firmei Millhouse Views LLC din Delaware, deținută de holdingul său de investiții.

Cea mai mare bancă din Portugalia, Caixa Geral de Depositos, a alertat autoritățile, potrivit publicației. Banca a refuzat să comenteze, iar purtătorul de cuvânt al lui Abramovici nu a răspuns la apelurile telefonice și mesajele jurnaliștilor.

Abramovici a fost sancționat de guvernul britanic, UE și Elveția pentru legăturile sale cu președintele rus Vladimir Putin, acuzație pe care el o neagă.

Anul trecut, oligarhul a primit cetățenia portugheză în baza unei legi care oferă naturalizarea descendenților evreilor sefarzi care au fost expulzați din peninsula Iberică în timpul Inchiziției medievale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău