Rogozin nu renunță să meargă la Tiraspol. A anunțat data vizitei, înainte de a spune când vine la Chișinău

  • 05 Octombrie 2016 22:10
Rogozin nu renunță să meargă la Tiraspol. A anunțat data vizitei, înainte de a spune când vine la Chișinău

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil pentru negocierile în problema transnistreană, se va afla la Tiraspol pe 10-11 octombrie, anunță agenția oficială „Novosti PMR”.

Potrivit sursei citate, această vizită a fost discutată de liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care se află la Moscova, cu Dmitri Loskutkov, unul dintre consilierii lui Rogozin.

În cadrul întâlnirii, o atenție deosebită a fost acordată unor aspecte ale cooperării ruso-transnistrene, specifică agenția de presă de al Tiraspol, fără să ofere și alte detalii.

Vom aminti că Dmitri Rogozin urma să întreprindă o vizită la Chișinău pe 4-5 octombrie, pentru a discuta problema relansării relațiilor comerciale dintre Federația Rusă și Republica Moldova, potrivit declarațiilor oficialităților moldovene. Această vizită a fost însă amânată, fără a fi anunțat motivul. Ministrul Economiei, Octavian Clmîc, a anunțat cu această ocazie că Rogozin va veni oricum, în octombrie, dar ceva mai târziu.

De cealaltă parte, presa transnistreană anunța că Dmitri Rogozin ar intenționa să ceară autorităților moldovene „să înceteze izolarea Transnistriei”.

Experții de la Chișinău au remarcat, de altfel că vizita lui vicepremierului rus responsabil pentru negocierile în problema transnistreană ar urma să se desfășoare în plină campanie pentru alegerile așa-zisului lider al administrației de la Tiraspol, dar și campaniei electorale pentru alegerile președintelui Republicii Moldova, fapt care ar putea încuraja anumite forțe politice de pe ambele maluri ale Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău