Rogozin merge la Tiraspol pentru a media conflictul dintre Șevciuk și Krasnoselski (Presa rusă)

  • 10 Octombrie 2016 19:33
Rogozin merge la Tiraspol pentru a media conflictul dintre Șevciuk și Krasnoselski (Presa rusă)

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin merge la Tiraspol, unde are programate întâlniri separate cu liderul administrației separatiste, Evgheni Șevciuk, și președintele legislativului regional, Vadim Krasnoselski, în încercarea de a reduce din intensitatea confruntării dintre cei doi, atât în timpul așa-ziselor „alegeri prezidențiale” din Transnistria, cât și după scrutin.

Noi de o asemenea confruntare nu avem nevoie. Și nimeni nu are nevoie”, declarară surse diplomatice de la Moscova, citate de Kommersant.

Influența publicație rusească menționează că Moscova a mediat deja, cu mai puțin de un an în urmă, un conflict politic intern în regiunea transnistreană. După alegerile în Sovietul Suprem (legislativul regional – n.red.), susținătorii lui Evgheni Șevciuk, care au suferit o înfrângere zdrobitoare, au încercat să provoace un scrutin repetat. Aceștia au organizat o acțiune de protest, afirmând că rezultatele au fost falsificate. Potrivit Kommersant, atunci a intervenit partea rusă, avertizțndu-l pe Șevciuk că este inadmisibil să lupte pentru putere prin intermediul unor manifestații în stradă.

În cazul scrutinului de pe 11 decembrie, Evgheni Șevciuk și Vadim Krasnoselski fiind considerați favoriții acestei competiții electorale, Rusia încearcă să nu ofere suport demonstrativ niciunuia dintre cei doi candidați, mai afirmă Kommersant.

Vom aminti că prima rundă de dezbateri electorale între Șevciuk și Krasnoselski, care s-a consumat vineri la postul TV de stat de la Tiraspol a eșuat. Președintele legislativului transnistrean, care a acceptat surprinzător invitația liderului de la Tiraspol, a părăsit în scurt timp studioul, după ce l-a amenințat pe Șevciuk cu pușcăria, acuzându-l de gestionare frauduloasă a banilor publici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău