Rogozin, din nou pe post de Kalașnikov (Timpul)

  • 03 Octombrie 2013 09:45
Rogozin, din nou pe post de Kalașnikov (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 3 OCTOMBRIE

Rogozin, din nou pe post de Kalașnikov, titrează Timpul. Pe măsură ce se apropie data Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, presiunile și atacurile din exterior și din interior destinate să împiedice Republica Moldova să parafeze acordurile de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană se înmulțesc și devin din ce în ce mai virulente.

Ieri, această frustrare a răbufnit sub forma unui mesaj pe Twitter transmis de vicepremierul și emisarul special al Kremlinului pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, potrivit căruia „«Calul Traian» a pregătit pentru Republica Moldova în mutare două etape, anexarea la România.

Petru Grozavu scrie în Ziarul de Gardă despre Rusia de pe Nistru. Din jumătatea de milion de populație în stânga Nistrului, 180 de mii sunt cetățeni ruși și alți 100 de mii - cetățeni ucraineni. Cine sunt ei? - se întreabă autorul. Ce ocupații au? Ale cui interese servesc? Ziarul de Gardă atenționează că lupta pentru R. Moldova continuă. După ce Parlamentul European a dat peste cap războiul vinurilor, înscenat de Moscova, și a dat undă verde băuturilor moldovenești pe piața comunitară, Rusia s-a grăbit să provoace un nou scandal în relațiile cu Chișinăul. Kremlinul este nemulțumit de deschiderea oficiilor teritoriale de control al migrației de la Nistru pentru cetățenii străini care traversează frontiera moldo-uraineană și amenință cu dezghețarea conflictului transnistrean, așa cum a dat de înțeles, marți, ministrul adjunct de externe rus Gr. Karasin.

Vladimir Botnari – de la apartamente cerșite de la stat, la case de milioane. Ziarul de Gardă continuă seria de dezvăluiri a averilor demnitarilor. Publicația relevă că fostul comisar al municipiului Chișinău, Vladimir Botnari, are viza de reședință într-o casă de milioane, înscrisă pe numele fiicei sale cu doar o săptămână înaintea evenimentelor din aprilie 2009. Botnari, judecat pentru neglijență în serviciu în urma acelor evenimente, mai deține, împreună cu familia o vilă de lux în comuna Tohatin, acolo unde este văzut adesea, împreună cu soția sa.

Voronin, implicat în scandaluri de corupție la Ungheni, anunță Adevărul, la rubrica despre crimele comunismului în RSSM. Actualul șef al PCRM a fost implicat în anii ’70 într-o schemă frauduloasă prin care reprezentanții nomenclaturii primeau apartamente chiar dacă aveau spațiu locativ, în timp ce muncitorii locuiau în vagonete și barăci.

Planuri grandioase pentru o Moldovă ecologică titrează Adevărul. Apeducte regionale cu tarife la apă rezonabile, fabrici de prelucrare a deșeurilor la Chișinău și Bălți, diguri noi pe Prut, Nistru și Răut, o economie verde și o populație educată în spiritul protecției mediului - așa ar trebui să arate țara noastră peste zece ani, dacă ar îndeplini toate prevederile Strategiei Mediului, scrie Adevărul. Dezbaterea despre viitorul ecologic al țării vine în contextul angajamentelor Moldovei față de UE, inclusiv prin Acordul de Asociere, și a obligațiilor asumate de demnitarii noștri la conferințele internaționale din domeniul mediului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău