Roberta Metsola spune că Republica Moldova și Ucraina sunt două state care își doresc aderarea la UE. „Europa este un bloc al securității”

  • 07 Martie 10:42
Roberta Metsola spune că Republica Moldova și Ucraina sunt două state care își doresc aderarea la UE. „Europa este un bloc al securității”

Într-un interviu acordat AGERPRES, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că decizia de a deschide negocierile de aderare la UE a Republicii Moldova și Ucrainei are la bază dorința celor două state de a face parte din Europa și dintr-un bloc care „este mai mult decât unul economic”

„Mă îngrijorează faptul că noi nu vom mai fi capabili să ne explicăm deciziile. De ce am votat pentru 50 de miliarde (de euro - n.r.) în plus pentru Ucraina? Pentru că Ucraina trebuie să câștige războiul. De ce am luat decizia de a deschide negocierile de aderare cu Ucraina și R.Moldova? Pentru că aceste țări vor să adere. Iar când aderăm, Europa este mai mult decât un bloc economic, este, de asemenea, un bloc al securității, este un bloc al păcii, este un bloc al libertății”, a declarat Roberta Metsola în interviu.

Președinta Parlamentului European a menționat că Europa trebuie să ajute Ucraina să învingă în războiul de agresiune declanșat de Kremlin.

„În timp ce sărbătorim 20 de ani de la aderarea țării mele, împreună cu alte nouă state, în marea extindere din 2004, asta este ceea ce avem în vedere. Efectele transformatoare pe care aderarea la UE le-a avut asupra țărilor. Așadar, ne uităm la aceste țări, dintre care una se luptă într-un război nedrept, ilegitim, nejustificat și explicăm de ce. Dacă Putin nu s-a oprit în 2008, nu s-a oprit nici în 2014, el nu arată că vrea să se oprească acum, iar dacă nu ne vom implica, lucrurile nu vor face decât să se înrăutățească”, a dăugat Metsola.

Citiți și: Maia Sandu, la congresul PPE de la București: Poporul nostru a făcut o alegere conștientă de a nu mai fi împins cu forța în sfera de influență a Rusiei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău