Roberta Metsola: Parlamentul European nu va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia

  • 01 Martie 08:50
Roberta Metsola: Parlamentul European nu va recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia

Nu vom recunoaște niciodată rezultatele viitoarelor alegeri prezidențiale din Rusia, care vor avea loc la mijlocul lunii martie, având în vedere situația din Rusia, a declarat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Moartea lui Alexei Navalnîi este îngrozitoare. Îți dă cea mai clară imagine, așa cum am știut, că nicio opoziție nu va fi tolerată. Și chiar reacția pe care am văzut-o de la moartea sa încoace – indignarea. Iar reprimarea de către autoritățile ruse a tuturor celor care și-au exprimat această indignare simbolizează situația în care se află Rusia în acest moment, situație care ne va face să nu recunoaștem niciodată rezultatele apropiatelor alegeri din Rusia”, a spus Metsola.

Oficialul european a menționat că anul 2024 este anul alegerilor „jumbo”, în care în mai multe țări din întreaga lume vor avea loc exerciții democratice. Însă ceea ce se întâmplă în Rusia și ceea ce se pretinde a fi în teritoriile ocupate din Ucraina nu este cu siguranță democratic, a menționat Roberta Metsola.

Alegerile prezidențiale din Federația Rusă vor avea loc pe 15 martie. Singurul candidat este Vladimir Putin, care candidează pentru a cincea oară la președinție și vrea să-și prelungească mandatul cu încă șase ani. În Extremul Orient și în așa-zisele teritorii ocupate din Ucraina votul a început deja și va continua până pe 15 martie, când încep alegerile prezindențiale în restul țării, unde oamenii vor putea vota până pe 17 martie, scrie Desinfo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău