R.Moldova va stabili relații diplomatice cu Grenada

  • 30 Mai 2019 11:14
R.Moldova va stabili relații diplomatice cu Grenada

Republica Moldova va stabili relații diplomatice cu Grenada. Un protocol în acest sens a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Protocolul cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Grenada va intra în vigoare la data publicării.

Grenada este o țară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor, ce are capitala la Saint George's. Aceasta este a una dintre cele mai mici țări din emisfera vestică (după Saint Kitts și Nevis). Se află la 200 km nord de Venezuela, între Trinidad-Tobago (la sud) și Saint Vincent și Grenadines (la nord).

Insula a fost descoperită în 1498 de Cristofor Columb. În acea vreme, era locuită de indigenii caraibieni și a fost numită insula Concepción. În 1650, francezii au reușit să cucerească insula, după mai multe încercări nereușite ale englezilor de a-i înfrânge pe indigeni. În prezent, cea mai mare parte a populației din Grenada (80%) este de origine africană, iar limba oficială este engleza.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău