R.Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol

  • 27 August 2018 12:30
R.Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol

În perioada 6-7 septembrie 2018, Republica Moldova va găzdui cea de-a treia Conferință Mondială a Turismului Vinicol a Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU (UNTWO)

Evenimentul este organizat de Agenția de Investiții din Moldova, autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului RM, sub egida Organizației Mondiale a Turismului. 

Datorită importanței majore pentru industria mondială a turismului vitivinicol, evenimentul se desfășoară cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) în colaborarea cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanațat de USAID și Guvernul Suediei, care susțin dezvoltarea acestui domeniu în țara noastră.

La eveniment sunt așteptați aproximativ 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de țări ale lumii. Cheltuielile de transport și cazare vor fi suportate de participanți. Moldova va suporta doar cheltuieli interne, de organizare, a spus, Stanislav RUSU, Directorul general al Agenție Turismului.

Prima ediție  a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, Regiunea Cahetia, a doua ediție, din anul curent, va fi în Argentina, reg. Mendoza, iar a treia ediție, din anul viitor, se va desfășura în Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău