R.Moldova și Georgia au semnat o Convenție pentru prevenirea evaziunii fiscale

  • 29 Noiembrie 2017 14:13
R.Moldova și Georgia au semnat o Convenție pentru prevenirea evaziunii fiscale

Republica Moldova și Georgia au semnat Convenția privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, în cadrul unei ceremonii la Tbilisi în prezența premierilor celor două țări Pavel Filip și Giorgi Kvirikashvili.

Documentul a fost semnat pentru a susține dezvoltarea colaborării dintre comunitățile de business ale celor două țări și a stimula investițiile în economiile naționale, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului R. Moldova.

În context, cei doi premieri au remarcat dialogul activ al antreprenorilor moldoveni și georgieni, inclusiv participarea a 27 de companii  din R. Moldova la „Tbilisi Belt and Toad Forum 2017”.  Ei au mai anunțat că în 2018 la Chișinău va fi organizat un forum de afaceri moldo-georgian.

De asemenea, a fost semnat un protocol de cooperare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Culturii și Protecției Monumentelor al Georgiei pentru anii 2018-2021. Documentul prevede consolidarea relațiilor interuniversitare, încurajarea mobilității academice a studenților și profesorilor, precum și  participarea în comun la programele europene de cercetare și inovare.

În prezent, între Guvernele Republicii Moldova și Georgia sunt semnate peste 30 de acorduri bilaterale în diverse domenii de colaborare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău