R.Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat două acorduri bilaterale

  • 11 Iulie 2017 07:27
R.Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat două acorduri bilaterale

Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au semnat două acorduri bilaterale de promovare și protecție reciprocă a investițiilor, precum și de evitare a dublei impuneri și  de prevenire a evaziunii fiscale cu referire la impozitele pe venit și pe proprietate.

Documentele au fost semnate de către de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur și de către ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, aflat în vizită la Chișinău.

Cei doi oficiali au discutat despre dialogul politic bilateral, dar și despre dezvoltarea cooperării economice și comerciale. Prioritate a fost acordată discuțiilor despre atragerea investițiilor și promovarea exporturilor, securității energetice și creșterii competitivității, a declarat ministrul de externe al R. Moldova.

Andrei Galbur a mai remarcat necesitatea sporirii prezenței diplomatice și perspectivele instituirii reprezentanțelor diplomatice la Chișinău și Abu Dhabi, dar și posibilitatea ca în curând să fie relansate zboruri directe între cele două capitale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău