R.Moldova participă la Târgul de Turism al României cu oferte turistice pentru diferite zone și obiective culturale

  • 20 Februarie 17:25
R.Moldova participă la Târgul de Turism al României cu oferte turistice pentru diferite zone și obiective culturale

Turiștii din România vor putea vizita diferite zone și obiective culturale din Moldova, vor putea merge la crame și vor degusta vinuri, dar și preparate savuroase, vor intra în contact cu locuitorii și cu tradițiile care se încearcă a fi păstrate cât mai autentic, a declarat Cristina Frolov, președintele Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Republica Moldova (ANTRIM).

Republica Moldova prezintă oferta turistică, dar și cele mai noi proiecte care urmează să fie finalizate în martie. "Unul dintre acestea este Drumul Vinului care cuprinde, așa cum indică și denumirea, destinații oenologice. Drumul Vinului este format din trei rute care acoperă trei zone viticole cu indicații geografice protejate: Valul lui Traian, Ștefan Vodă și Codru", se menționează într-un comunicat al asociației.

Republica Moldova este una dintre destinațiile turistice care trebuie neapărat vizitate conform publicațiilor Lonely Planet și New York Times, iar Winerist.com a inclus Moldova în top 10 destinații pentru 2020, alături de Marea Britanie, Italia și Australia, recomandând această țară, în special, pentru turismul viticol.

R.Moldova participă la Târgul de Turism al României cu oferte turistice pentru diferite zone și obiective culturale"Suntem în procesul de elaborare a unor trasee turistice la crame care pot oferi condiții de cazare și servicii turistice. Inițial aveam 18 crame ce trebuiau incluse în Drumul Vinului. Între timp, numărul acestora a ajuns la 25. Printre cele mai cunoscute se numără Purcari, Castel Mimi, cramele subterane Mileștii Mici și cele de la Cricova, Chateau Vartely, Asconi Winery, la care se adaugă și crame renumite pentru vinurile de calitate, care curând vor oferi facilități turistice. Aici putem enumera Gitana Winery, Fautor Winery, Vinăria Hîncești, Vinăria din Vale, dar și alte crame", a mai spus președintele ANTRIM.

La rândul său, Rodica Verbeniuc, director general al Agenției de Investiții din Republica Moldova, a menționat că turismul receptor din Republica Moldova a înregistrat o creștere efectivă de 7,6% a numărului de turiști, cifră ce depășește cu 4,6% prognozele.

"Tot mai mulți vizitatori aleg țara noastră drept destinație turistică cu experiențe autentice pentru a gusta din oferta vinicolă, gastronomică, culturală, agro, de eveniment și de aventură. Agenția de Investiții este partenerul industriei turismului în eforturile acestuia de promovare și susține financiar, dar și organizatoric participarea sectorului la TTR pentru al doilea an consecutiv. (...) Pentru acest an ne propunem să promovăm oferta turistică pe noi piețe-sursă, să conectăm Moldova la fluxul turistic internațional prin elaborarea rutelor transfrontaliere, să creștem competențele prestatorilor de servicii turistice și să diversificăm produsului turistic local în conformitate cu tendințele moderne", a precizat Rodica Verbeniuc.

R.Moldova participă la Târgul de Turism al României cu oferte turistice pentru diferite zone și obiective culturaleCostul pentru o vizită la crame este între 15-30 de euro, cazarea la un hotel de 4 stele din Chișinău este aproximativ 80 de euro/noapte, iar turoperatorii spun că Republica Moldova este o destinație ideală atât pentru city-break-uri, cât și pentru sejururi de lungă durată.

Oferta Republicii Moldova le propune turiștilor și activități în aer liber, observarea păsărilor în zonele rezervațiilor naturale și rute special concepute pentru hiking și biking. De asemenea, în Moldova, vor avea loc numeroase evenimente cum ar fi: Velohora, DescOpera, Ia Mania, Hodina și Ziua Naționala a Vinului.

R.Moldova participă la Târgul de Turism al României cu oferte turistice pentru diferite zone și obiective culturale

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
32
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
25
Mon
25
Tue
26

Curs oficial BNM 03 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4339 0.1822
USD 17.2272 0.0451
RON 4.0205 0.0394
UAH 0.6337 -0.0089
RUB 0.2448 0.0031
Arhivă Radio Chișinău