R.Moldova, la 30 de ani de independență. Oficialii au depus flori la „Maica Îndurerată”

  • 27 August 2021 09:22
R.Moldova, la 30 de ani de independență. Oficialii au depus flori la „Maica Îndurerată”

Republica Moldova împlinește astăzi, 27 august 2021, 30 de ani de independență. Conducerea țării a depus, de dimineață, flori la monumentul Maica Îndurerată de la Complexul memorial Eternitate, transmite IPN.

Președintele Maia Sandu, avându-i în părți pe premierul Natalia Gavrilița și pe președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-au apropiat de jerbele depuse de militarii Gărzii de Onoare și au stat în poziție de drept, ascultând imnul de stat.

Premierul și șefa statului au ales să poarte ținute în alb la eveniment.

După depunerile de flori, oficialii s-au îndepărtat fără să facă declarații de presă.

Potrivit programului evenimentului, urmează depuneri de flori la monumentul domnitorului Stefan cel Mare și Sfânt, din centrul capitalei, după care, la 10.00, va avea loc inaugurarea oficială a sărbătorii Ziua Independenței, în Piața Marii Adunări Naționale. La eveniment sunt așteptați și oficiali străini: președintele României, Klaus Iohannis, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Acum o zi, la Chișinău, a ajuns și președintele Poloniei, Andrzej Duda.

După ceremonialul militar și adresarea conducerii țării, va avea loc o paradă militară.

Accesul spectatorilor în tribune este limitat, doar pentru invitații care sunt vaccinați, cei care prezintă un test negativ la COVID-19 sau care fac dovada că au trecut deja prin boală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău