R.Moldova a urcat două poziții în clasamentul securității pentru turiști. Care este cea mai sigură țară din lume

  • 05 Septembrie 2019 14:04
R.Moldova a urcat două poziții în clasamentul securității pentru turiști. Care este cea mai sigură țară din lume

R.Moldova ocupă locul 67 printre 140 de țări ale lumii după nivelul securității pentru turiști, urcând două poziții în Clasamentul internațional al competitivității turistice 2019 (The Travel and Tourism Competitiveness Report), elaborat o dată la doi ani de către experții Forumului Economic Mondial (WEF).

Potrivit agenției INFOTAG, ratingul ține cont, în special, de criterii precum eficiența poliției, numărul omorurilor, gradul de răspândire a atacurilor teroriste și prejudiciile provocate de terorism, nivelul general al criminalității și al violenței.

Finlanda a ocupat primul loc în clasament, devenind cea mai sigură țară din lume. Pe locul doi se află Islanda, iar pe trei - Oman. De asemenea, printre primele zece țări se numără Elveția, Hong Kong, Luxemburg, Portugalia și Noua Zeelandă.

Este remarcabil faptul că țări europene precum Germania și Franța, care, tradițional, sunt vizitate de un număr mare de turiști, se află pe locurile 41 și, respectiv, 51.

R.Moldova s-a plasat între Israel și Ghana. Rusia se află pe locul 98, Ucraina - pe 107, România - pe 29.

Potrivit studiului, pentru turiști, cel mai periculos este să călătorească în Salvador, Nigeria, Yemen, Venezuela și Honduras, care se află la coada clasamentului.

În general, din punct de vedere al competitivității turistice, R.Moldova s-a clasat pe locul 103, comparativ cu 117 în studiul anterior.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău