Riscul contaminării cu infecții virale, gripă și Covid-19, persistă în continuare. Adulții sunt mai predispuși la infecții virale decât copiii, atenționează autoritățile municipale

  • 23 Ianuarie 2023 11:44
Riscul contaminării cu infecții virale, gripă și Covid-19, persistă în continuare. Adulții sunt mai predispuși la infecții virale decât copiii, atenționează autoritățile municipale

Riscul contaminării cu infecții virale, gripă și Covid-19 în această perioadă a anului rămâne prezent, atenționează autoritățile medicale. Potrivit statisticilor, cele mai afectate grupe de vârstă vizează adulții, cu o pondere de peste 50 la sută. Pentru a evita cazurile de agravare acută și diminuarea riscului mortalității, experții în sănătate recomandă imunizarea cu vaccin antigripal și administrarea dozei 3 și 4 anti-Covid, transmite Radio Chișinău.

Adulții sunt în prezent mai predispuși la infecții virale decât copiii, atenționează șeful Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă:

„Referitor la municipiul Chișinău, 4381 de cazuri respiratorii, mai puține decât săptămâna precedentă, când am avut 5272. S-a schimbat statistica celor mai afectate grupe, dacă până acum copiii au fost cei mai afectați, acum mai mult de 50% le revine persoanelor adulte”, a spus Gîlcă.

Pentru a minimiza riscul răspândirii infecțiilor respiratorii virale, a virozelor, gripei și Covid-19, populația ar trebui să respecte măsurile simple de prevenire a infecției, precum spălarea pe mâini, igiena tusei, igiena încăperilor, să poarte mască în zonele aglomerate și să se vaccineze împotriva gripei și Covid-19, a spus pentru Radio Chișinău medicul epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Alina Druc:

„În sezonul 2022 – 2023  au fost înregistrate în total patru cazuri de deces prin gripă, din aceste considerente iarăși apelăm la populația Rep. Moldova să respecte acele măsuri simple de prevenire a infecțiilor, cât și măsurile specifice cum ar fi imunizarea antigripală”, a menționat Druc.

Potrivit medicului de familie, Pavel Secrieru, persoanele infectate sunt îndemnate ca la apariția primelor simptome ale infecțiilor respiratorii să se adreseze la medic pentru a beneficia de tratament în faza incipientă a bolii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău