Riscă să fie sancționați pentru că au arborat tricolorul românesc de Ziua României. Socialiștii au depus o plângere

  • 05 Decembrie 2020 13:51
Riscă să fie sancționați pentru că au arborat tricolorul românesc de Ziua României. Socialiștii au depus o plângere

Consilierul municipal de Bălți, Sergiu Burlacu, a anunțat ieri că a fost informat de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție despre faptul că socialiștii au depus o plângere la Poliție, în vederea tragerii la răspundere în fața legii pentru arborarea tricolorului în cadrul evenimentului din 1 decembrie organizat cu ocazia marcării Zilei României.

„Este un atac deschis din partea deputatului bălțean, Alexandr Nesterovskii, care de mai mult timp demonstrează slugărnicie față de interesele Kremlinului în Republica Moldova, având intenția de a repune în totalitate Republica Moldova la făgașul intereselor ruse. Lupta înaintașilor noștri în cadrul mișcării de Eliberare Națională, perspectiva dezvoltării pe calea bunăstării în parcursul european a Republicii Moldova este pur și simplu sfidată de către încă tinerii, dar profund rusificata mentalitate a socialiștilor, conduși de pudelul lui Putin - Dodon. Să te plângi Poliției pentru faptul că mai mulți Patrioți au celebrat Ziua Națională a României și au fluturat cu tricolorul la Bălți, este ca și cum ai ataca în instanță faptul că Dragostea față de Neam este sfidătoare pentru slugile interesului străin. În contextul voturilor recente din parlament pentru inițierea federalizării Republicii Moldova și punerea limbii ruse deasupra limbii române, consider atacul lansat la adresa mea prin plângerea depusă organului de poliție, drept tentativă de a scoate în afara legii Valorile Patriotice”, a declarat Sergiu Burlacu. 
 
Amintim că și antreprenoarea Diana Crudu a fost amendată pentru că în anul Centenarului, în luna decembrie 2018, a arborat în curtea sa un tricolor românesc.
Poliția a decis să o sancționeze după ce Valeriu Ostalep a depus plângere la poliție pe numele ei, acuzând că „a fost încălcată legislația cu privire la folosirea simbolurilor de stat și a cerut tragerea la răspundere a persoanei care a arborat drapelul României”.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău