Rezultatele primului scrutin pentru alegerea candidatului democrat la preşedinţia SUA vor fi publicate cu întârziere

  • 04 Februarie 10:45
Rezultatele primului scrutin pentru alegerea candidatului democrat la preşedinţia SUA vor fi publicate cu întârziere

Rezultatele alegerilor primare din statul american Iowa, prima confruntare din cadrul cursei pentru selectarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, vor fi publicate cu întârziere din cauza unor probleme privind controlul calităţii, relatează Financial Times, preluat de Mediafax.ro

Filiala din Iowa a Partidului Democrat a comunicat că problemele privind "controlul calităţii" au împiedicat publicarea rezultatelor primului scrutin din cadrul cursei pentru selectarea unui candidat prezidenţial al democraţilor, care în luna noiembrie se va confrunta cu republicanul Donald Trump, actualul lider de la Casa Albă.

„Integritatea rezultatelor este primordială. Am înregistrat o întârziere privind publicarea rezultatelor din cauza testelor de calitate şi a faptului că [Partidul Democrat din Iowa] raportează pentru prima dată trei seturi de date", se afirmă într-un comunicat publicat marţi de democraţi.

 Democraţii din Iowa au schimbat modul în care raportează rezultatele ca urmare a criticilor venite din partea susţinătorilor lui Bernie Sanders în 2016. Anul acesta, partidul intenţionează să anunţe rezultatele brute ale celor două tururi de scrutin. În trecut, oficialii anunţau doar numărul delegaţilor.

Schimbarea a deschis posibilitatea ca mai mulţi candidaţi să poată revendica victoria, dacă câştigătorul din primul tur pierde teren în turul final. Cu toate acestea, al doilea tur de vot va determina în continuare numărul delegaţilor alocaţi fiecărui candidat.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
10 °C
cer fragmentat
Umiditate:46 %
Vint:2,1 m/s
Mon
12 °C
Tue
4 °C
Wed
4 °C
Thu
6 °C
Fri
8 °C

Curs oficial BNM 29 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7760 -0.0000
USD 18.0446 -0.0000
RON 4.0914 -0.0000
UAH 0.6405 -0.0000
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău