Rezultatele primului scrutin pentru alegerea candidatului democrat la președinția SUA vor fi publicate cu întârziere

  • 04 Februarie 2020 10:45
Rezultatele primului scrutin pentru alegerea candidatului democrat la președinția SUA vor fi publicate cu întârziere

Rezultatele alegerilor primare din statul american Iowa, prima confruntare din cadrul cursei pentru selectarea candidatului Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, vor fi publicate cu întârziere din cauza unor probleme privind controlul calității, relatează Financial Times, preluat de Mediafax.ro

Filiala din Iowa a Partidului Democrat a comunicat că problemele privind "controlul calității" au împiedicat publicarea rezultatelor primului scrutin din cadrul cursei pentru selectarea unui candidat prezidențial al democraților, care în luna noiembrie se va confrunta cu republicanul Donald Trump, actualul lider de la Casa Albă.

„Integritatea rezultatelor este primordială. Am înregistrat o întârziere privind publicarea rezultatelor din cauza testelor de calitate și a faptului că [Partidul Democrat din Iowa] raportează pentru prima dată trei seturi de date", se afirmă într-un comunicat publicat marți de democrați.

 Democrații din Iowa au schimbat modul în care raportează rezultatele ca urmare a criticilor venite din partea susținătorilor lui Bernie Sanders în 2016. Anul acesta, partidul intenționează să anunțe rezultatele brute ale celor două tururi de scrutin. În trecut, oficialii anunțau doar numărul delegaților.

Schimbarea a deschis posibilitatea ca mai mulți candidați să poată revendica victoria, dacă câștigătorul din primul tur pierde teren în turul final. Cu toate acestea, al doilea tur de vot va determina în continuare numărul delegaților alocați fiecărui candidat.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău