Rezultatele concursului de selectare a membrilor Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”: șapte candidați au obținut punctaj maxim

  • 29 Iulie 16:43
Rezultatele concursului de selectare a membrilor Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”: șapte candidați au obținut punctaj maxim

Ministerul Energiei urmează să propună Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz” patru candidați pentru funcțiile vacante în Consiliul de Administrație al companiei din partea instituției. Candidații au fost evaluați în baza mai multor criterii: studii, experiență profesională, reputație și viziunea de dezvoltare a întreprinderii, în vederea sporirii securității energetice a țării, a menționat în cadrul unei conferințe de presă ministrul Energiei, Victor Parlicov, transmite Radio Chișinău.

Potrivit lui Victor Parlicov, în urma evaluării dosarelor candidaților, au fost intervievate 33 de persoane și preselectate 7.

„Noi, ca și Guvern, ne-am asumat în fața Uniunii Europene, în fața Fondului Monetar Internațional, să profesionalizăm și să creștem calitatea funcționării organelor colective, organelor de supraveghere și organelor de administrare a societăților cu capital de stat. Noi am vrut să organizăm acest concurs, inclusiv după un apel public din partea mai multor organizații și societății civile. Din câte înțeleg, au fost și Expert Grup, a fost WatchDog, a fost IPRE, care au solicitat să organizăm selectarea acestor candidați prin concurs”, a declarat ministrul Energiei. 

Pentru cele patru funcții de membri ai Consiliului de Administrație, Comisia a decis să înainteze ministrului următorii șapte candidați, pentru a fi aleși și desemnați 4 dintre cei propuși. Aceștia sunt:

1. Dorin Junghietu

2. Roman Stavila

3. Vadim Ceban

4. Constantin Vozian

5. Eduard Calancea

6. Radu Mandraburca

7. Doina Vozian

Consiliul de Administrație al SA „Moldovagaz” este un organ executiv colegial, format din 9 membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de 3 ani. În iunie curent, Ministerul Energiei a lansat concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, care au fost înaintați din numele instituției. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău