Rezultate foarte bune obținute cu un tratament experimental pentru COVID-19

  • 17 Aprilie 2020 17:00
Rezultate foarte bune obținute cu un tratament experimental pentru COVID-19

Un tratament experimental pentru COVID-19 are rezultate foarte bune. Pacienții cu forme severe au plecat acasă după câteva zile de spitalizare, potrivit Mediafax, preluat de Agerpres.

Un tratament experimental se pare că are succes în lupta cu COVID 19, informează CNN.

Este vorba despre Remdesivir. Pacienții cu Covid-19 care primesc Remdesivir și-au revenit rapid, iar cei mai mulți au mers acasă în câteva zile.

Pacienții aleși pentru studiul clinic au avut simptome respiratorii severe și febră. După administrarea Remdesivir au fost capabili să părăsească spitalul după mai puțin de o săptămână de tratament, informează STAT News, citat de CNN.

„Cea mai bună veste este că majoritatea pacienților noștri au fost deja externați, ceea ce este grozav. Am pierdut doar doi pacienți”, a spus dr. Kathleen Mullane, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Chicago, care conduce studiul clinic.

Nu există o terapie aprobată pentru Covid-19, dar institutele naționale de sănătate organizează teste pentru mai multe medicamente și alte tratamente, printre care și remdesivir.

Medicamentul, realizat de Gilead Sciences, a fost testat împotriva Ebola cu puțin succes, dar multiple studii la animale au arătat că medicamentul poate preveni și trata coronavirusurile cum ar fi Covid-19, inclusiv SARS (sindromul respirator sever acut) și MERS.

În februarie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că remdesivir a arătat potențial împotriva Covid-19, potrivit CNN.

Studiile medicamentului sunt în curs de desfășurare la zeci de alte centre clinice, de asemenea. Gilead sponsorizează testele medicamentului la 2.400 de pacienți cu simptome severe de Covid-19 în 152 de site-uri de testare din întreaga lume. De asemenea, testează medicamentul la 1.600 de pacienți cu simptome moderate la 169 de spitale și clinici din întreaga lume.

Gilead a spus că așteaptă rezultatele procesului până la sfârșitul lunii.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău