Rezolvarea conflictului transnistrean, condiționată de intrarea R.Moldova în Uniunea Euroasiatică

  • 05 Martie 2012 22:03
Rezolvarea conflictului transnistrean, condiționată de intrarea R.Moldova în Uniunea Euroasiatică

Odată cu alegerea lui Vladmir Putin în funcția de președinte se vor intensifica presiunile Rusiei de a schimba guvernarea de la Chișinău, iar rezolvarea conflictului transnistrean va fi condiționată de intrarea Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică a declarat la Radio Chișinău analistul politic Roman Mihăieș.Audio: Roman MihăieșPe de altă parte  Nicu Popescu, cercetător…

Odată cu alegerea lui Vladmir Putin în funcția de președinte se vor intensifica presiunile Rusiei de a schimba guvernarea de la Chișinău, iar rezolvarea conflictului transnistrean va fi condiționată de intrarea Republicii Moldova în Uniunea Euroasiatică a declarat la Radio Chișinău analistul politic Roman Mihăieș.

Audio: Roman Mihăieș

Pe de altă parte  Nicu Popescu, cercetător la Consiuliul european pentru relații externe, consideră că politica Rusiei de integrare a Republicii Mooldova în anumite spații ex-sovietice este sortită eșecului. Dimpotrivă, apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană poate va minimiza influența Rusiei în zonă. Pe de altă parte, probabil că Vladimir  Putin va încercă să-și sporească influiența în Trasnistria, a declarat Nicu Popescu la Radio Chișinău.

Audio: Nicu Popescu

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău