Rezoluție a Parlamentului European pentru adoptarea de sancțiuni contra fostului cancelar german Gerhard Schröder

  • 19 Mai 15:58
Rezoluție a Parlamentului European pentru adoptarea de sancțiuni contra fostului cancelar german Gerhard Schröder

Parlamentul European a cerut joi adoptarea unor sancțiuni contra fostului cancelar german Gerhard Schröder, pentru afacerile acestuia și legăturile sale cu Rusia, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Reuniți într-o minisesiune plenară la Bruxelles, eurodeputații au adoptat o rezoluție potrivit căreia sancțiunile Uniunii Europene contra Rusiei după începerea invadării Ucrainei ar trebui să fie extinse „la membrii europeni ai consiliilor de administrație ale marilor companii ruse și la politicieni care continuă să primească bani din Rusia”.

Criticat în țara sa pentru legăturile sale cu Moscova, Gerhard Schröder a fost cancelar federal al Germaniei între 1998 și 2005, înainte de a lucra pentru compania Nord Stream și pentru grupul rusesc Gazprom.

De asemenea, rezoluția PE îi numește pe fostul cancelar austriac Wolfgang Schüssel și pe fostul premier francez Francois Fillon ca două exemple de foști politicieni care au demisionat din funcțiile avute la companii rusești. Rezoluția „cere în termeni fermi ca alții, precum Karin Kneissl și Gerhard Schröder, să facă la fel”.

Fostă șefă a diplomației austriece Karin Kneissl și-a atras critici dure din partea UE după publicarea unor imagini în care apare dansând cu președintele rus Vladimir Putin în 2018, când ea încă era în funcție. În prezent, Kneissl lucrează pentru compania rusă Rosneft.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:0,51 m/s
Tue
28
Wed
28
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău