Rezervații cultural-naturale, mănăstiri sau vinării. Care sunt propunerile Republicii Moldova pentru turiștii autohtoni și străini

  • 18 Iulie 2023 16:13
Rezervații cultural-naturale, mănăstiri sau vinării. Care sunt propunerile Republicii Moldova pentru turiștii autohtoni și străini

Rezervații cultural-naturale, mănăstiri sau vinării sunt doar câteva dintre locurile ce pot fi vizitate la noi în această vară. Republica Moldova are un spectru larg de servicii turistice și experiențe care pot fi trăite atât de localnici, cât și de cei de peste hotare, apreciază directoarea Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern Elena Stepanov. Pentru o mini-vacanță de o zi, în Republica Moldova, doritorii vor trebui să scoată din buzunar de la 225 de lei, transmite Radio Chișinău.

În funcție de zona în care își doresc să meargă, turiștii vor putea vizita diferite locații. La nordul Rep. Moldova pot fi vizitate peșteri și conace, centrul este atractiv pentru traseele de drumeție, iar zona de sud este pentru a admira lacurile din regiune. Directoarea Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, Elena Stepanov.

„Cei care sunt interesați să descopere peșteri sau conace, ar putea să meargă în zona de nord. Pentru cei care vor să aibă odihna activă, să parcurgă trasee de drumeție, de biking sau de kayaking pe Nistru, ar putea merge în zona centru. Această odihnă poate fi completată cu experiențele gastronomice și culinare. Dacă vorbim de turism activ, ar putea merge și în Găgăuzia să parcurgă cele 174 de km de traseu ciclism marcat. În regiunea de sud avem zona lacului Beleu, zona calmă, care îți permite să savurezi din natură și împrejurimi”, a spus Elena Stepanov.

Agențiile de turism oferă excursii de o zi la prețuri  care încep de la 225 de lei per persoană pentru vizitarea destinațiilor precum Orheiul Vechi, rezervația Plaiul Fagului sau Conacul lui Manuc Bei. Prețul include transportul și serviciile ghidului, a comunicat pentru „Radio Chișinău” managera unei agenții de turism, Mariana Bostanica.

„Prețurile variază în funcție de distanța până la obiectivul turistic, dar și de ce se include în preț. Cea mai scumpă excursie ar fi cu vaporul, unde se vizitează obiectivele turistice Saharna și Țîpova. Prețul acesteia este de 700 de lei, dar aici se include și alimentația pe vapor în timpul zilei”, a declarat Mariana Bostanica.

Conform Biroului Național de Statistica, în anul 2022 numărul turiștilor în structurile de cazare din Rep. Moldova a fost de 333 de mii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău