Reuters acuză Yahoo că scanează toate e-mailurile cliențlor săi

  • 06 Octombrie 2016 00:27
Reuters acuză Yahoo că scanează toate e-mailurile cliențlor săi

Renumita corporație americană Yahoo este denunțată de agenția de știri britanică Reuters c-a dezvoltat în 2015 un software personalizat pentru scanarea tuturor e-mailurilor primite de clienții săi, în căutarea unor date specificate de serviciile secrete americane.

Reuters, care citează surse confidențiale scrie că Yahoo s-ar fi conformat, astfel, unei solicitări secrete a guvernului Statelor Unite, formulate fie de Agenția pentru Securitate Națională (National Security Agency, NSA), fie de Biroul Federal de Investigații (Federal Bureau of Investigation, FBI). Potrivit surselor Reuters, au fost scanate sute de milioane de conturi Yahoo Mail.

Experți în supraveghere au declarat pentru Reuters că este prima dată când se află că o companie americană din domeniul internetului a dat curs unei cereri a serviciilor de informații prin scanarea tuturor mesajelor la sosire, în timp real, nu doar a unei părți din mesajele arhivate.

Doi foști angajați ai Yahoo au afirmat că decizia de a coopera cu serviciile a fost luată de managerul general alcompaniei, Marissa Mayer, și a fost urmată de demisia șefului securității informațiilor, Alex Stamos, care acum ocupă o funcție similară la Facebook.

Contactată de Reuters, compania Yahoo a spus ca „respectă legile Statelor Unite”.

Google și Microsoft, de asemenea furnizori importanți de servicii de e-mail, au afirmat că nu au efectuat operațiuni de genul celor menționate la Yahoo.

„Nu am primit o astfel de cerere, iar dacă am fi primit, răspunsul ar fi fost simplu: în niciun caz”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Microsoft, tot printr-un comunicat al unui purtător de cuvânt, afirmă că această companie nu s-a ocupat niciodată cu scanarea în secret a traficului de e-mail.

Nu se știe exact ce căuta agenția respectivă, dar Yahoo a trebuit să caute o serie de caractere în mesaje, fie un cuvânt sau o propoziție, notează Reuters.

Sursa: radiocluj.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău