Reuniunea Teatrelor Naționale Românești / Zilele Filmului Românesc la Chișinău. Programul zilei de 23 septembrie

  • 23 Septembrie 2023 12:55
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești / Zilele Filmului Românesc la Chișinău. Programul zilei de 23 septembrie

În cadrul Reuniunii Teatrelor Românești este programat astăzi spectacolul radiofonic ”Lumea-i un teatru, noi suntem actorii”. Recitalul, în interpretarea actorului și fostului director al teatrului din Craiova, Emil Boroghină va fi difuzat în sala Antract a Naționalului de la Chișinău, începând cu ora 14:00. Intrarea este liberă.

Tot astăzi, începând cu ora 18:00, în scuarul Teatrului Național ”Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul nonverbal ”Mari bătălii pe o scenă cât palma”. Intrarea este, de asemenea liberă.

De la 19:00 publicul este așteptat la spectacolul Naționalului din București ”Bolta Cerească”, în regia lui  Gelu Colceag.

”Un spectacol care are energia unui thriller, tensiunea unei drame de tribunal, umorul ireverențios al unei comedii negre deștepte și forța profundă a vulnerabilității. Lucy Kirkwood reușește să transforme o poveste plină de suspans, despre o condamnare la moarte în Marea Britanie a secolului XVIII, într-un comentariu relevant și acut asupra societății de astăzi, asupra prejudecăților,inegalității, discriminării și luptei pentru putere. Piesa ei este o pledoarie pentru cele și cei care sunt, în continuare, nevăzuți și neauziți” se menționează în prezentarea de pe site-ul TNME.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi în cadrul Zilelor Filmului Românesc care se desfășoară la Cinematograful Patria Loteanu cinefilii sunt așteptați la proiecțiile ”Valurile Dunării” în regia regretatului Liviu Ciulei  (ora 14:00), ”Occident”, filmul de debut al lui Cristian Mungiu și care este invitatul de onoare al acestei ediții, (ora 16:00) , ”Spre Nord” regizat de Mihai Mincan (ora 18:00) și Tigru regizat de Andrei Tănase (ora 21:00).

Zilele Filmului Românesc, eveniment ajuns anul acesta la a IX-a ediție,  se desfășoară până pe 24 septembrie la Chișinău și, în premieră, în alte șapte orașe din Republica Moldova.

Este finanțat, pentru al treilea an consecutiv, de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău