Reuniunea Teatrelor Naționale Românești propune astăzi, 18 septembrie, un spectacol radiofonic și două spectacole susținute de actori din Sibiu și Cluj Napoca

  • 18 Septembrie 2023 12:48
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești propune astăzi, 18 septembrie, un spectacol radiofonic și două spectacole susținute de actori din Sibiu și Cluj Napoca

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești propune în programul său de astăzi un spectacol radiofonic produs de Radio Moldova și două spectacole susținute de actori din Sibiu și Cluj Napoca. Intrarea la spectacolul radiofonic ce va fi difuzat într-o sală a Teatrului Național Mihai Eminescu din Chișinău, este gratuită, transmite Radio Chișinău.

Teatrul absurd la microfon  presupune două planuri – unul realist și altul abstract. Spectacolul radiofonic „Luministul” abordează ideea condiției umane: suntem turiști în hotelul acestei lumi, venim dintr-o țară necunoscută și plecăm în alta, la fel de necunoscută, a spus coordonatoarea proiectului Mariana Onceanu-Hadârcă.

„Astăzi, la Reuniunea Teatrelor Naționale  Românești, deși e zi de luni și lunea de obicei nu se face teatru, noi avem un program plin. Ca de obicei, avem audiția unui spectacol radiofonic, realizat de Radio Moldova - Teatru la microfon „Luministul” după farsa tragică a lui Constantin Cheianu cu adaptarea radiofonică de Larisa Verdeș”, spune Coordonatoarea.

În lumea teatrului, spectacolele jucate de actorii de la Sibiu și de la Cluj au o reputație artistică deosebită, iar  publicul îl va putea vedea astăzi pe scenă, la ora 19:00, și pe îndrăgitul actor român Claudiu Bleonț, a adăugat Mariana Onceanu-Hadârcă.

„Seara, la ora 17:00, în Sala Mică, a venit și s-a instalat deja Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu cu spectacolul „Soră-sa”, un mono spectacol, iar la ora 19:00, Sala Mare aparține Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj cu spectacolul „Paracliserul” după Marin Sorescu cu unul dintre actorii îndrăgiți la Chișinău, Claudiu Bleonț”, a menționat Mariana Onceanu-Hadârcă.

În scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” este expusă o galerie foto, semnată de Florin Ghioca. Autorul povestește istoria tablourilor împușcate la Revoluție. Doar scanând QR codul afișat, privitorul este teleportat într-o galerie video, iar cele 11 filmulețe descriu în detalii ororile pe care le-a lăsat comunismul în cultura românească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău