Reuniunea Teatrelor Naționale Românești | A fost vernisată expoziția de fotografie și lansat albumul „Regele nu moare”

  • 11 Septembrie 13:30
Reuniunea Teatrelor Naționale Românești | A fost vernisată expoziția de fotografie și lansat albumul „Regele nu moare”

În cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău astăzi a fost vernisată expoziția de fotografie și lansat albumul „Regele nu moare”, realizate de Florin Ghioca, fotograful Teatrului Național „IL Caragiale” din București.

„Regele nu moare” prezintă în imagini spectacolul „Regele moare”, de Eugen Ionescu, în regia lui Andrei și Andreea Grosu, cu actorii Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Florentina Țilea, Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki.

Expoziția și albumul „Regele nu moare” cuprind imagini de la prima repetiție a actorilor, în 2017,  până la cel mai recent spectacol, din februarie 2024. „Am fost martorul aproape nevăzut al multor momente frumoase din istoria acestui spectacol, o istorie care încă se scrie”, a notat autorul în prefața cărții.

Florin Ghioca este fotograf, jurnalist și corespondent de război. A studiat teatrologie la facultatea de litere în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea, este licențiat în Comunicare și Relații Publice la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. A colaborat cu publicațiile Cotidianul, Adevărul, Național, Evenimentul Zilei, Academia Cațavencu, Jurnalul Național. A intervievat personalități notorii precum David Lynch, Tom Hardy, Annie Girardot și Park Chan-wook. A fost jurnalist acreditat la sediul ONU de la New York. La invitația ISAF și NATO și ulterior MapN, a participat în misiuni în Afghanistan. La invitația National Geographic, a participat la o expediție în Kenya.

Expoziția „Regele nu moare” este vernisată în foaierul Teatrului Național Mihai Eminescu și va rămâne deschisă până la sfârșitul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău