Reuniunea teatrelor naționale deschide stagiunea Teatrului „Mihai Eminescu”

  • 10 Septembrie 2016 17:55
Reuniunea teatrelor naționale deschide stagiunea Teatrului „Mihai Eminescu”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău își deschide cea de a 95-a stagiune cu „Reuniunea teatrelor naționale”.

Evenimentul este la a doua ediție și va avea loc în perioada 12-21 septembrie, transmite IPN.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate producții recente ale teatrelor invitate de peste Prut, ale teatrului gazdă și ale teatrelor naționale din Moldova, cu accentul pe calitate, inedit, creativitate și exemplară rostire a limbii române.

„Zece zile pline de teatru: publicul basarabean are șansa unică de a viziona cele mai incitante spectacole, produse în România și Republica Moldova, de a participa la lansări de carte, expoziții, discuții pe marginea fenomenului teatral și alte evenimente conexe”, spun organizatorii.

Sunt invitate Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, Teatrul Național din Cluj-Napoca, Teatrul Național Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți și Teatrul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

O secțiune aparte o constituie audițiile publice ale spectacolelor de teatru-document, realizate de Teatrul Național Radiofonic din București.

În cadrul Reuniunii va fi organizată conferința „Spectacole, regizori, autori: perspective critice asupra teatrului contemporan”, În cadrul căreia va avea loc prezentarea volumelor antologice „O cronică a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău – o istorie de 95 de ani”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău