Reuniune între UE, Ucraina și ”Troica Eurasiatică”, la Minsk

  • 26 August 2014 15:35
Reuniune între UE, Ucraina și ”Troica Eurasiatică”, la Minsk

Lideri ai Uniunii Europene, Ucrainei și Rusiei se întâlnesc, astăzi, la Minsk, pentru a discuta despre securitate energetică și conflictul din estul Ucrainei.

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko, care a sosit deja la în capitala belarusă are inițial o întâlnire cu șefa diplomației, Catherine Ashton. La reuniune participă și comisarii europeni pentru comerț și energie, Karel De Gucht, respectiv Gunther Oettinger. Potrivit agendei oficiale, vor fi abordate probleme legate de punerea în aplicare a acordului de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană, securitatea energetică și stabilizarea situației din estul Ucrainei.

Deocamdată nu este clar dacă va avea loc o întâlnire dintre președintele rus, Vladimir Putin, și cel ucrainean Petro Poroșenko. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Ucrainean de Apărare, Andrei Lîșenko, a spus că țara sa se așteaptă la un rezultat pozitiv la reuniunea de la Minsk. El a ținut să precizeze că președintele ucrainean, Petro Poroșenko, va insista și cu această ocazie pentru punerea în aplicare a planului său de pace. Acesta prevede, între altele, eliberarea ostaticilor, dezarmarea rebelilor, crearea unei zone tampon la graniță și organizarea de alegeri locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău