Reuniune a comisarilor europeni cu guvernul ucrainean, la Kiev, pe 2 februarie

  • 13 Ianuarie 08:25
Reuniune a comisarilor europeni cu guvernul ucrainean, la Kiev, pe 2 februarie

Mai mult de jumătate dintre membrii Comisiei Europene urmează să se deplaseze la Kiev pe 2 februarie pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, în ajunul unui summit UE-Ucraina, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a executivului, relatează Agerpres.

Summitul UE-Ucraina, care îi reunește pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președinții Consiliului European, Charles Michel, și Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este prevăzut pentru 3 februarie pentru a discuta în special sprijinul financiar și militar european în contextul războiului declanșat de Rusia.

Președinția ucraineană a anunțat că reuniunea se va desfășura la Kiev, dar de partea europeană, Consiliul nu a confirmat încă locația.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, fără a se pronunța cu privire la locația summitului, a declarat pentru AFP că în ajunul acestei întâlniri, "în jur de 15 comisari" - din 27 - vor merge la Kiev pentru o reuniune cu membrii guvernului ucrainean, confirmând o informație difuzată de Politico.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:1,03 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău