Reținuți după percheziții la Serviciul tehnologii informaționale

  • 21 Iunie 2016 18:06
Reținuți după percheziții la Serviciul tehnologii informaționale

Trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore în urma mai multor percheziții efectuate la Serviciul tehnologii informaționale al Ministerului Afacerilor Interne, sediul unor agenți economici și la domiciliile unor reprezentanți ai acestora.

Este vorba despre un funcționar al STI al MAI și doi angajați ai unor companii. Cei trei sunt bănuiți de complicitate la abuz în serviciu, corupere activă și pasivă, acțiuni care au avut ca scop final aranjarea unor licitații publice privind achiziționarea serviciilor de monitorizare a traficului rutier prin favorizarea unor companii, dar și manipularea acestor servicii, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, perchezițiile au avut loc în cadrul a patru cauze penale pornite pe faptul abuzului în serviciu, depășirii atribuțiilor de serviciu, coruperii active și pasive. Potrivit materialelor acumulate, persoane publice din cadrul STI al MAI, în complicitate cu reprezentanții unor agenți economici, ar fi comis mai multe abuzuri, prin utilizarea unei scheme, eliminând din sistemul informațional automatizat informații relevante despre contravenții.

S-a constat că, din sistem erau excluse, în mod fraudulos, punctele de penalizare contravenționale, recalificate contravențiile, constatate de camerele de supraveghere, în scopul aplicării unor amenzi mai mici, anulate unele încălcări constatate de Centrul de monitorizare. De asemenea, s-a stabilit că, factori de decizie din cadrul STI ar fi favorizat, contra unor sume de bani, anumite companii în vederea câștigării licitațiilor publice, organizate de unele consilii raionale pentru monitorizarea traficului rutier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău