Rețeta zilei | Pere la cuptor cu miere, nuci și gorgonzola

  • 26 Noiembrie 2017 14:58
Rețeta zilei | Pere la cuptor cu miere, nuci și gorgonzola

Un aperitiv simplu și buuun care nu da multă bătaie de cap, dar are un gust deosebit.

Patru pere tăiate în jumătate – deci ne ies opt bucăți

100 grame brânză gorgonzola (sau orice altă brânză cu mucegai)

2 linguri de nuci tocate cu cuțitul sau rupte în bucăți nu foarte mici

2-3 linguri de miere lichidă

Perele se taie în două pe lung, se scobește miezul și se toarnă puțină miere în scobitură. Se dau la cuptor până se înmoaie suficient ca să le putem mânca cu lingurița. Aici depinde de soiul de pere și de consistența care ne place mai mult.

Se lasă puțin perele la răcit și se așează deasupra (în fiecare scobitură, care va fi plină cu miere lichidă amestecată cu zeamă de pere) câteva bucățele de gorgonzola și nucile tocate. Se mai toarnă puțină miere peste.

Se servesc ori calde, ori lăsate peste noapte la frigider.

Daniela Sîrbu

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
1,63
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:4,63 m/s
Fri
5
Sat
5
Sun
4
Mon
3
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău