Rețeta zilei: Ciorba de pește a călugărului Casian

  • 01 Februarie 2017 16:34
Rețeta zilei: Ciorba de pește a călugărului Casian

Cauți să afli adevăratele retete romanesti? Poate ar trebui să te așezi la masă în trapeza unei mănăstiri. Acolo vei descoperi care sunt calitățile inconfundabile ale unei retete romanesti!

Un astfel de popas am făcut și noi deunăzi la Mănăstirea Dervent, nu departe de viile ce se oglindesc în apa Dunării, la Ostrov, și de insula zisă și Păcuiul lui Soare, unde cândva, după legendă, a fost înălțată bogata catedrală a Mitropoliei Vicinei (cea mai nordică mitropolie a Bizanțului din vechime). De la părintele Casian, am aflat cum se prepară ciorba de pește, „ca la Mănăstirea Dervent”, scrie Antena Satelor.

La o oală de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumătate de kilogram de morcovi dați pe răzătoare, 2-3 țeline, puțin hrean.

Se curăță legumele și se pun în oală. Se lasă să fiarbă. După ce a fiert, se potrivește de sare, se mai adaugă apă (dacă e nevoie) și se pune și peștele la fiert (câteva kilograme de pește din mai multe soiuri: crap, caras, fitofag, mreană).

Se adaugă borș, ardei iute tocat, codițe de leuștean și de țelină. După ce se oprește focul se mai adaugă ouă bătute cu telul.

Rețetă culeasă de la părintele Casian, de la Mănăstirea Dervent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău