Rețelele Electrice de Distribuție (RED) Nord-Vest și RED Nord fuzionează

  • 20 August 2017 11:13
Rețelele Electrice de Distribuție (RED) Nord-Vest și RED Nord fuzionează

A fost aprobată fuziunea societăților pe acțiuni Rețelele Electrice de Distribuție (RED) Nord-Vest și RED Nord.

Decizia a fost luată în cadrul adunării generale extraordinare a acționarilor societății RED Nord-Vest (cu prezența acționarului), la care a fost prezent reprezentantul unicului acționar, care deține 100% din acțiunile cu drept de vot (cvorum 100%). Adunarea acționarilor a avut loc în data de 4 august, scrie bizlaw.md.

Astfel, adunarea a aprobat hotărârea privind reorganizarea S.A. ”RED Nord-Vest” prin fuziune (absorbție) cu S.A. ”RED Nord” (în calitate de societate absorbantă). De asemenea, adunarea a decis delegarea împuternicirilor Adelinei Stoica, șeful Serviciului juridic al RED Nord-Vest, de a reprezenta întreprinderea în organele competente pe chestiunile ce țin de reorganizarea entității.

Amintim că, propunerea de reorganizare a celor două societăți pe acțiuni a venit din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Scopul este de a crea în regiunea de nord a Republicii Moldova o singură societate, care va presta serviciul de distribuție a energiei electrice. În rezultat, vor fi optimizate costurile activității de distribuție și vor fi create toate condițiile de stabilire a unor tarife pentru prestarea serviciului de distribuție reale, justificate și egale pentru toți consumatorii.

Anterior, RED Nord și RED Nord-Vest desfășurau atât activitate de distribuție, cât și de furnizare a energiei electrice. În anul 2015, a fost efectuată reorganizarea prin separare a RED-Nord și RED Nord -Vest. În rezultatul reorganizării a fost fondată o nouă societate pe acțiuni, S.A. ”Furnizarea Energiei Electrice Nord”, care desfășoară activitatea de furnizare a energie electrice în zona de nord a republicii. RED-urile prestează doar serviciul de distribuție a energiei electrice către societatea Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Potrivit datelor, RED Nord-Vest are un capital propriu de 287 de milioane de lei, iar datoriile depășesc suma de 215 milioane. În același timp, RED Nord este o întreprindere mai profitabilă, cu 871 de milioane de lei capital propriu. Datoriile sunt de doar 84 de milioane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău