Deputat ACUM: Resursele de apă în R.Moldova degradează continuu. Legea din acest domeniu n-a produs efecte semnificative, timp de 6 ani

  • 23 Mai 2019 14:54
Deputat ACUM: Resursele de apă în R.Moldova degradează continuu. Legea din acest domeniu n-a produs efecte semnificative, timp de 6 ani

Legea apelor care a intrat în vigoare în 2013 n-a produs efecte semnificative, timp de 6 ani, în domeniul protecției resurselor de apă, acestea resurse fiind în continuare supuse degradării, afirmă reprezentanții Blocului ACUM care au organizat astăzi la acest subiect o masă rotundă în Parlament.

Deputatul fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Vladimir Bolea a declarat în cadrul unei conferințe de presă ținută după eveniment că implicarea Parlamentului în promovarea implementării legislației de mediu este imperativă:

Fără resurse de apă calitative nu putem vorbi de o bunăstare a populației Republicii Moldova și despre o creștere economică. Legea apelor care a intrat în vigoare în 2013, timp de 6 ani, nu a produs efecte semnificative în domeniul protecției și managementului resurselor de apă, aceste resurse fiind supuse degradării continue”, a afirmat deputatul.

Masa rotundă a fost organizată împreună cu reprezentanții societății civile și a fost prilejuită de marcarea Zilei Nistrului în fiecare an, în ultima zi de duminică a lunii mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău