Restricționat | Câți pasageri vor avea dreptul să circule în troleibuzele și autobuzele din Chișinău

  • 04 Mai 2020 13:50
Restricționat | Câți pasageri vor avea dreptul să circule în troleibuzele și autobuzele din Chișinău

Circulația troleibuzelor și autobuzelor în capitală a fost reluată, de astăzi, în regim obișnuit, pe durata întregii zile, cu prezența taxatorilor și achitarea biletului de călătorie. Totuși pasagerii vor trebui să respecte un set de reguli stricte, printre care obligația de a purta măști pe toată durata călătoriei și să respecte distanța de cel puțin un metru unii față de alții. Detalii are Cristina Popușoi.

Nu mai mult de 35 de persoane în troleibuze și autobuze, și toate cu măști, iar călătorii ar trebui să respecte și distanța socială de cel puțin un metru. Sunt doar câteva dintre regulile pe care vor trebui să le urmeze cei care circulă cu transportul public. Tot de astăzi, la muncă au revenit taxatorii, care vor percepe și taxa pentru călătorie, susține primarul capitalei, Ion Ceban.

Au fost semnalate însă și primele dificultăți - oamenii s-au îmbulzit la stațiile de așteptare, iar câteva comune din suburbiile capitalei nu sunt asigurate cu transport. Șeful interimar al direcției transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci, spune că nici microbuzele, cu excepția celor de pe ruta 169, nu vor circula pe străzile municipiului, pentru că riscurile de infectare încă sunt  mari.

Astăzi, în Chișinău, au ieșit pe rute 321 de troleibuze și 104 autobuze. Autoritățile municipale spun că se confruntă cu o lipsă acută de unități de transport, iar pentru fluidizarea numărului mare de pasageri ar mai fi nevoie de cel puțin 200 de autobuze și 40 de troleibuze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău