Restricțiile pot fi necesare doi ani, afirmă șeful grupului de lucru elvețian pentru gestionarea COVID-19

  • 03 Mai 2020 18:00
Restricțiile pot fi necesare doi ani, afirmă șeful grupului de lucru elvețian pentru gestionarea COVID-19

Este posibil ca oamenii să fie nevoiți să trăiască cu anumite restricții încă doi ani sau mai mult pentru a ține sub control noul coronavirus, potrivit omului de știință care conduce grupul de lucru al guvernului elvețian pentru gestionarea epidemiei de COVID-19, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Într-un interviu acordat ziarului duminical NZZ am Sonntag, epidemiologul și expertul în sănătate publică Matthias Egger a spus că speră că teste de vaccin ample vor fi efectuate timp de un an de acum încolo, dar a avertizat că pot exista obstacole.

"Avem cunoștințe prea puține despre acest virus. Este posibil să descoperim calități neplăcute care ar complica și încetini dezvoltarea de vaccinuri eficiente și sigure'', a spus el.

Pentru a fi siguri că boala cauzată de noul coronavirus, COVID-19, nu se răspândește în comunitate, oamenii vor trebui să poarte măști, să respecte regulile de igienă și să păstreze distanța, a avertizat el.

Înaintea redeschiderii școlilor în Elveția la 11 mai, Egger a spus că părinții nu ar trebui să fie îngrijorați, argumentând că nu există cazuri bine documentate de copii care au infectat adulți și aproape deloc cazuri documentate de copii care să fi infectat alți copii.

''Există 3 milioane de cazuri de COVID-19 în lume. Datele arată că copiii nu joacă un rol important în răspândirea virusului", a spus el.

Cu toate acestea, Egger a recunoscut că infecțiile la copii sunt posibile și le-a cerut părinților să fie atenți la simptome.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău