Respectarea drepturilor copiilor în mass-media din Republica Moldova

  • 08 Iulie 2013 16:28
Respectarea drepturilor copiilor în mass-media din Republica Moldova

Drepturile copiilor și cum sunt respectate acestea de către mass-media din Republica Moldova au fost tema unei manifestări organizate vineri, 4 mai, de Asociația Presei Independente, în colaborare cu UNICEF Moldova.

Mai multe publicații și ONG-uri au participat la o expoziție având ca subiect menajarea copiilor în mass-media.

Respectarea cu strictețe a normelor de deontologie jurnalistică, mergând până la discriminarea pozitivă a copiilor în materialele de presă, este una dintre cerințele participanților la eveniment. Petru Macovei, directorul executiv al Asociației Presei Independente.

Chiar dacă jurnaliștii nu sunt întru totul mulțumiți de modul în care sunt prezentați copiii în produsele media din Republica Moldova, Liliana Palihovici, președintele Comisiei de protecție socială a Parlamentului este de părere că situația este mult mai bună decât în urmă cu un deceniu în acest domeniu.

Copiii au avut ocazia să transmită gândurile lor pentru jurnaliști, postând mesaje pe un panou special amenajat pe Aleea Clasicilor.

Cu acest prilej, a fost lansat un afiș conținând un decalog deontologic privind modul în care trebuie tratate subiectele avându-i ca protagoniști pe copii. Printre prevederile acestui cod profesional se află intervievarea copiilor doar în prezența specialiștilor, accentuarea încălcărilor drepturilor minorilor, evitarea stigmatizării și rănirii copiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău