”Respect pentru tradiții, curaj în inovații”

  • 17 Septembrie 2013 10:06
”Respect pentru tradiții, curaj în inovații”

”Respect pentru tradiții, curaj în inovații”. Acesta este sloganul celei de-a 12-a ediții a Zilei Naționale a Vinului care se va desfășura pe 5 și 6 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Pentru prima dată, rolul principal în organizarea evenimentului și l-au asumat agenții economici din sectorul vitivinicol. La sărbătoare vor participa  35 de companii vinicole.
 
Ediția de anul acesta a Zilei Naționale a Vinului, zi de promovare a vinului moldovenesc, va fi una specială promit organizatorii. În cele două zile cât va dura sărbătoarea, Piața Marii Adunări Naționale va fi luată cu asalt de către cei mai renumiți producători de vin din Republica Moldova. Ministrul Agriculturi, Vasile Bumacov explică mesajul sloganului Zilei Naționale a Vinului.
 
Vizitatorii care vor alege să sărbătorească Ziua Națională a Vinului, purtând elemente ale costumului național, vor avea parte de surprize promit organizatorii. Vor fi organizate ateliere gastronomice, unde vizitatorii vor avea ocazia să guste din specialitățile pregătite de persoane publice și diplomați străini. Eugen Pâslaru, președintele comitetului de organizare.
 
Pentru că rețelele de socializare au căpătat un rol major în promovarea vinului moldovenesc, pentru prima dată în cadrul acestei ediții un grup de bloggeri, va reflecta în timp real evenimentele din Piața Marii Adunări Naționale. La cele două zile de sărbătoare au fost invitați, de asemenea, oaspeți din străinătate printre care și un grup de internauți specializați în domeniul vinificației din țări precum Cehia, Marea Britanie, Polonia sau Ucraina.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău