Resetarea relațiilor de colaborare dintre UTM și Inspectoratul General pentru Migrație

  • 01 Martie 2023 18:47
Resetarea relațiilor de colaborare dintre UTM și Inspectoratul General pentru Migrație

Reprezentanții Universității Tehnice a Moldovei și Inspectoratului General pentru Migrație s-au întrunit pentru o ședință de lucru, la care au participat dna Daniela Pojor, Prorector pentru Finanțe și Relații Internaționale, dl Vadim POPOVICI, Directorul adjunct, Comisar-șef și reprezentanții ai ambelor instituții, se arată în comunicatul UTM.

Subiectul de bază discutat în cadrul întrunirii a fost dezvoltarea relațiilor de colaborare între UTM și Inspectoratul General pentru Migrație. Dna Prorector Daniela POJAR a menționat despre importanța stabilirii unor subiecte comune și semnarea unui acord de colaborare pe domenii de interes mutual.

La fel, dna Daniela Pojor a specificat despre prevederile Strategiei de Internaționalizare Instituțională a UTM reiterând despre necesitatea intensificării procesului de atragere a studenților străini la studii de licență, master și doctorat. Acest subiect devenind o prerogativă care trebuie dezvoltată reieșind din tendințele instituțiilor de învățământ superior de a spori numărul de studenți și vizibilitatea pe plan internațional.

Doamna Prorector a comunicat despre experiența altor universități din țară și de peste hotare cu referire la majorarea considerabilă a numărului de studenți internaționali la diverse programe de studii, care au devenit atractive și solicitate în ultimii ani, totodată a fost menționat interesul sporit al studenților internaționali față de programele de studii oferite de UTM, inclusiv despre valoarea adăugată pe care studenții internaționali o aduc, menționând despre importanța dezvoltării acestui segment în universitățile din RM.

În acest context, a fost subliniat efortul depus de UTM pentru menținerea unui climat confortabil pentru studenții internaționali specificând despre activitatea pe care o desfășoară Liga Studenților Internaționali în cadrul UTM.

Discuția a fost urmată de un șir de întrebări și răspunsuri din partea ambelor instituții cu privire la identificarea și soluționarea unor probleme cu referire la instruirea studenților internaționali și necesitatea suportului acestora în perioada aflării la studii.

UTM a intervenit cu propunerea de a organiza întruniri periodice cu studenții internaționali și reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație pentru oferirea de instruiri și discutarea subiectelor care apar în perioada de studii a studenților internaționali aflați în RM.

Din dialogul purtat se desprinde necesitatea fortificării relațiilor de colaborare și stabilirea unui nivel de comunicare eficient între Universitatea Tehnică a Moldovei și Inspectoratul General pentru Migrație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău