Republica Moldova va avea ambasadori noi în mai multe state

  • 30 Iulie 12:14
Republica Moldova va avea ambasadori noi în mai multe state

Republica Moldova va avea noi ambasadori în mai multe state. Printre acestea se numără Italia, Emiratele Arabe Unite, Austria, Letonia, Estonia, Cehia. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

Candidaturile au fost propuse după ce Executivul a aprobat rechemarea mai multor Ambasadori ai țării noastre. Astfel, Oleg Nica a fost rechemat din funcția de Consul general al Republicii Moldova în orașul Milano, Italia. Mihaela Mocanu nu va mai fi Ambasador în Austria. Ion Stăvilă a fost rechemat din postul de Ambasador în Estonia, Alexandru Codreanu - din postul de Ambasador în Cehia, iar Adrian Roșa - din Letonia. Un alt ambasador rechemat este Anatolie Urechean, care a condus Ambasada țării noastre din Italia. 

Pe de altă parte, Guvernul a aprobat numirea lui Anatolie Vangheli în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, Victoria Roșa va prelua fotoliul de Ambasador în Austria, Mihaela Mocanu va conduce Ambasada țării noastre din Letonia. În același timp, Eugen Caras va fi Ambasador în Estonia, Gabriela Moraru - în Cehia și Oleg Nica - în Italia. 

Propunerile au fost prezentate de vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Mon
20
Tue
21
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău