Republica Moldova și Lituania își recunosc reciproc permisele de conducere

  • 07 Octombrie 2021 17:49
Republica Moldova și Lituania își recunosc reciproc permisele de conducere

La Vilnius a fost semnat Acordul interguvernamental moldo-lituanian cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere. Documentul este rezultatul înțelegerilor convenite la nivel înalt, în cadrul vizitelor efectuate la Chișinău de președintele lituanian, Gitanas Nausėda, și de ministrul de externe, Gabrielius Landsbergis. Acordul a fost a semnat de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Veaceslav Dobîndă, și de ministrul de interne al Republicii Lituania, Agnė Bilotaitė, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene de la Chișinău, citat de IPN.

„Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă”, a declarat secretarul de stat Veaceslav Dobîndă în cadrul ceremoniei de semnare.

Vizita la Vilnius a diplomatului moldovean se desfășoară la invitația cancelarului ministerului lituanian de externe, Inga Černiuk. Programul a inclus și discuții referitoare la agenda de reforme, implementarea Acordului de Asociere și Zonei de Liber Schimb, Summit-ul Parteneriatului Estic, consultări politice bilaterale, asistența pentru dezvoltare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău