Republica Moldova și Coreea de Sud vor organiza consultări politice interministeriale până la sfârșitul anului curent

  • 27 Septembrie 13:03
Republica Moldova și Coreea de Sud vor organiza consultări politice interministeriale până la sfârșitul anului curent

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova și omologul său din Coreea de Sud, Cho Tae-yul, au convenit, în cadrul întrevederii de la New York, organizarea unor consultări politice interministeriale, până la sfârșitul anului curent.

Potrivit MAE, cei doi miniștri „și-au reafirmat deschiderea de a colabora atât pe plan bilateral, cât și multilateral, ceea ce va aduce avantaje reciproce și va întări relațiile ambelor state în multiple domenii”.

În același timp, Mihai Popșoi i-a mulțumit ministrului Cho Tae-yul pentru contribuția și asistența financiară a Agenției Coreeane pentru Cooperare Internațională (KOICA) acordată țării noastre pentru gestionarea crizei refugiaților, dar și multiplele proiecte din domeniile medical, educațional și al comunicațiilor.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiecte ce țin de „situația de securitate din regiune, războiul cauzat de agresiunea brutală a Rusiei în Ucraina și provocările cu care se confruntă țara noastră”, a precizat MAE.

Mihai Popșoi i-a mulțumit omologului Cho Tae-yul pentru invitația de a vizita Coreea de Sud.

Menționăm că vicepremierul Mihai Popșoi participă, în perioada 23-27 septembrie, la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care are loc la New York.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:5,14 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
10
Tue
11
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău