Republica Moldova a participat la cea de-a XI-a ediție a Forumului Mondial de Urbanism

  • 04 Iulie 2022 10:08
Republica Moldova a participat la cea de-a XI-a ediție a Forumului Mondial de Urbanism

O delegație de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), reprezentanți ai instituțiilor de dezvoltare regională și administrației locale din Republica Moldova au participat săptămâna trecută la cea de a XI-a ediție a Forumului Mondial de Urbanism, cu genericul „Transformarea orașelor noastre pentru un viitor urban mai bun”, desfășurat în Polonia, transmite MOLDPRES.

Agenda evenimentului a inclus subiecte privind tendințele și perspectivele mondiale de dezvoltare urbană. În cadrul Forumului a fost stabilit un dialog la nivel mondial între orașe, în care s-a discutat despre modele noi de dezvoltare urbană, precum și despre provocările și impactul urbanizării asupra orașelor, economiilor, mediului și politicilor publice.

În cadrul panelului de discuții organizat de Ministerul Fondurilor și Politicii Regionale din Polonia „Cooperarea Poloniei în cadrul Parteneriatului estic al UE – Provocări și factori de succes în construirea unui sistem de revitalizare urbană în Republica Moldova”, delegația din Moldova a prezentat experiența, rezultatele și bunele practici însușite în procesul de revitalizare a zonelor urbane subdezvoltate. „Experiența țării noastre în revitalizarea urbană a fost prezentată ca un exemplu de succes și care este cunoscut în țările din Europa”, indică MIDR.

În cadrul panelului au fost luate în dezbatere subiecte de interes comun și s-a discutat despre perspectivele de colaborare cu partenerii din Polonia în domeniul dezvoltării urbane și revitalizării zonelor urbane degradate.

Forumul Mondial de Urbanism a fost organizat de ONU în cooperare cu Ministerul polonez al Fondurilor de Dezvoltare și Politicii Regionale, la Katowice, Polonia, în perioada 26-30 iunie. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani și întrunește reprezentanți ai guvernelor și specialiști din domeniul dezvoltării urbane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău