Republica Moldova a avansat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen

  • 19 Iunie 16:54
Republica Moldova a avansat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen

Republica Moldova a avansat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. În acest an, țara noastră s-a clasat pe locul 13 din 146 de țări, urcând șase poziții comparativ cu 2023, transmite MOLDPRES.

Ne mișcăm spre top! În acest an, Moldova s-a clasat pe locul 13 din 146 de țări în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Cu șase poziții superioare comparativ cu 2023. Mai multe servicii de ocupare, mai multe creșe și mai multe grădinițe reparate, mai multe programe de susținere a afacerilor, mai multe opțiuni de utilizare a concediului de îngrijire a copilului, mai multe programe de combatere a violenței, mai multe femei în poliție - așa construim o Moldovă incluzivă”, a afirmat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

În clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen, Republica Moldova este devansată de țări precum Germania, Spania, Lituania, Belgia. Totodată, țara noastră este urmată de Marea Britanie și Danemarca. Prima poziție în clasament este ocupată de Islanda.

Asigurarea egalității de gen și apărarea drepturilor femeilor este calificată drept una dintre prioritățile autorităților, până în prezent fiind aprobate mai multe inițiative menite să îmbunătățească condițiile de viață ale femeilor și să le promoveze în viața socială.

Republica Moldova a avansat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Mon
23
Tue
27
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău