Republica Moldova, invitat de onoare la Târgul Gaudeamus

  • 20 Noiembrie 2012 10:25
Republica Moldova, invitat de onoare la Târgul Gaudeamus

Directorul executiv al târgului, Vladimir Epstein, a spus că anul acesta Gaudeamus sărbătorește limba și cultura română în integralitatea ei, prin participarea Republicii Moldova.

Târgul Internațional Gaudeamus, organizat de Radio România, își anunță desfășurarea în perioada 21-25 noiembrie în pavilionul central de la Romexpo, în București.

Cele peste 650 de evenimente culturale pregătite pentru această ediție au fost puse sub sloganul "Spune-mi ce asculți, ca să-ți spun ce citești".

Gaudeamus este cel mai important eveniment editorial din România.

El aduce în acest an în atenția publicului și a profesioniștilor cărții, pe lângă cele mai importante edituri și noutăți în materie de carte, noi programe și proiecte, expoziții, lansări, dezbateri cu și despre protagoniștii vieții literare.

În total vor fi 650 de evenimente.

Pe lângă cele mai așteptate momente culturale, organizatorii au pregătit și inaugurarea Centrului Internațional de Agenții Literare, care va reuni 15 asemenea instituții din Europa și din Statele Unite ale Americii.

Anul acesta Gaudeamus sărbătorește limba și cultura română în integralitatea ei, prin participarea Republicii Moldova ca invitat de onoare, după cum a precizat, dimineață, în emisiunea "Matinal", la Radio România Actualități, directorul executiv al târgului, Vladimir Epstein.

"Asta înseamnă că, pe lângă edituri consacrate, prezente în peisajul culturii scrise din România, vor veni de astă dată, sub o formulă de reprezentare națională, și edituri care nu au putut până acum să participe.

"E un stand generos, amplasat într-un spațiu excelent, la parterul pavilionului central Romexpo. Vor expune edituri mai puțin vizibile pentru publicul din România", a declarat Vladimir Epstein.

Târgul Gaudeamus, "o invitație la dialog și o sublimă provocare"

Invitat la conferința de presă de luni, Dmitrian Rotăraș, atașat cultural al Ambasadei Republicii Moldova, privește aceste cinci zile de sărbătoare ca un adevărat dialog între culturi unite de aceeași limbă.

"În contextul în care cartea editată în Republica Moldova, cultura și literatura de la noi sunt încă insuficient cunoscute în toată complexitatea și integritatea lor, Târgul Gaudeamus de la București constituie pentru noi o invitație la dialog și o sublimă provocare.

"Statutul Republicii Moldova de invitată de onoare îi sporește vizibilitatea. Șansa de integrare în circuitul de valori general românești, în dialogul între culturi, publicul va avea prilejul să cunoască relieful culturii basarabene de astăzi, scriitorii și operele de o indubitabilă ținută modernă.

"Cărți competitive, tipărite la cele mai înalte standarde europene", a declarat Dmitrian Rotăraș, atașatul cultural al Ambasadei Republicii Moldova.

Târgul Gaudeamus este organizat de Radio România din 1994 și este considerat, de mulți profesioniști din branșă, ca fiind cel mai important târg de carte din România, fiind cotat printre primele zece târguri de carte din Europa.

"Gaudeamus aduce împreună autori consacrați, opere celebre, personalități marcante ale societății literare, naționale și internaționale, manuscrise, viitoare succese editoriale.

"Târgul Gaudeamus este singurul eveniment de profil organizat de un post public de radio și a devenit un brand puternic, al cărui succes este garantat de dialogul între carte și radio", a declarat Președintele director-general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Târgul Internațional Gaudeamus este singurul târg de carte din lume inițiat și organizat de un post public de radio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău